30 dage i bøn 2022 – dag 20

21. APRIL – DAG 20

Kanuri Manga i Niger

Kanuri Manga-stammens knap 700.000 medlemmer lever i det østlige Niger og det nordøstlige Nigeria. De er en undergruppe af den større Kanuri-stamme, og før kolonitiden var de et mægtigt imperium. De fleste af dem er bønder, som hovedsageligt dyrker korn i barske omgivelser, ligesom de avler får og geder og opdrætter heste – et symbol på prestige iblandt dem. Kanuri Manga er sunnimuslimer, og der er ingen kendte kristne iblandt dem.

Kanuri-stammen benytter sig gerne af ordsprog, udviklet til at give livslektioner videre gennem en enkel frase såsom:
”På bunden af tålmodigheden ligger himlen.” ”Man elsker ikke et andet menneske, hvis man ikke tager imod noget fra vedkommende.”
”Den, der ikke kender vejen, holder selv den tilbage, som gør.”

I dag står Kanuri Manga-stammen i
stor fysisk og åndelig nød. Klimaet får hungersnøden til at komme igen år efter år som en fast begivenhed i kalenderen.
Den lokale terrorgruppe Boko Haram har rekrutteret nogle af stammens medlemmer og dræbt andre, hvilket har fået mange til at søge tilflugt i flygtningelejre. Her gælder Kanuri-ordsproget, ”Når du ser en rotte flygte ind i et bål, ved du at det sted, den flygtede fra, var varmere end bålet.”

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om velsignelser over Kanuri Manga-stammen, om at Guds rige vil nå dem i hele dets fylde og velsigne dem i ånd, sjæl og krop. Bed om god regn, og om at hungersnød og fattigdom må få en ende. (Matt 5,44-45)
  • Bed om at Gud må bringe fred og fremgang og sætte en stopper for volden, og at der må komme forsoning mellem folkene i dette område. Bed om at alle flygtningene må få lov at bo i tryghed og få mulighed for at vende tilbage og genopbygge deres samfund. (Ords 30,5)
  • Bed om at flere kristne i dette område må være modige og fortælle om deres tro, og om flere indsatser, der kan udbrede evangeliet iblandt dem.
    (Ords 1,7)

 

Hent bedefolderen som pdf