En ven for isolerede kristne

Da Salma blev kristen for otte år siden, blev hun straffet med husarrest. Hendes forældre tvang hende til at blive hjemme og forhindrede hende i at gå i skole. Deres foragt overfor hendes kristne tro gik så vidt, at de ikke engang ville spise middag med hende.

I denne måned vil vi gerne sætte særligt fokus på de kristne, som lever ensomme og afsondrede liv, og som oplever svigt og modstand fra familien, fordi de er blevet kristne. Det kan være vanskeligt for kristne danskere at forestille sig et liv, hvor man er den eneste kristne i et område eller en by, og hvor det at være kristen indebærer konsekvenser som ensomhed, svigt, og endda forfølgelse, men det er desværre virkeligheden for mange kristne i Mellemøsten og Nordafrika.

Salma*, som er fra Marokko, skriver sådan i en SMS til Noreas partner i Mellemøsten, SAT-7: ”Mine forældre hader mig. De kalder mig ”troløs”, men det tager jeg mig ikke af. Jeg tror, I ved, at der er meget få kristne i Marokko. Jeg har ingen venner, så jeg vil gerne skrive sammen med jer.

På trods af det ødelagte forhold til sine forældre, siger Salma: ”Jeg elsker Gud, og jeg tilbeder ham. Han er mit skjold. Jeg prøver at vise Guds kærlighed overfor min familie, selvom de behandler mig dårligt. Jeg har lært alt det, jeg ved om den kristne tro, gennem SAT-7.

Salma oplever fællesskab og bliver opmuntret, når hun ser SAT-7, og når hun er i kontakt med kanalens medarbejdere (SAT-7 har et stort team af mennesker, som besvarer opkald og beskeder fra seere). Hun følger med i bibelundervisningsprogrammet ”School of Christ”, et program kaldet ”Lad os synge sammen”, ”Bedtime Bibel Stories” og live-programmet for børn ”Why is that?”

Programmerne har givet Salma en mulighed for at dele Kristus med sin familie. Salmas lillesøster ser afsnittene sammen med hende, og hendes forældre stiller spørgsmål til programmet ”Bedtime Bibel Stories”.

Se himlens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og jeres himmelske fader giver dem føden. Er I ikke langt mere værd end de?
Gud elsker Salma ubetinget. Tak for bønner og støtte, som gør det muligt for os at bringe åndelig føde til millioner i hele MENA-regionen (Mellemøsten og Nordafrika).

Kilde: SAT-7

* Navnet ændret af sikkerhedshensyn